Wednesday 23 November 2011

Seafood Tomato Spaghetti

 
Bahan:
  • 250gm spaghetti
  • 400gm tomato puree (italian brand)
  • 1 1/2 sb gula
  • 2 sk garam
  • 2 ulas bwg putih
  • 1/2 biji bawang besar
  • udang
  • remis or lala
  • sotong
  • serbuk oregano
  • serbuk basil
  • 2 sb minyak masak or olive oil
Cara:
  1. Celur spaghetti bersama 1 sb minyak masak dan 1 sk garam sehingga lembut. Toskan air.
  2. Panaskan minyak.
  3. Tumis bawang putih dan bawang besar sehingga kekuningan.
  4. Masukkan tomoto puree sehingga mendidih.
  5. Masukkan semua seafood.
  6. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
  7. Masuk Spegeti dan kacau rata.
  8. Tabur serbuk oregano dan basil.

    No comments:

    Post a Comment