Saturday 2 July 2011

Sausage Bun

Bahan A
  • 560gm tepung roti
  • 280 ml air
  • 8 sb gula
  • 1 sk garam
  • 80 gm butter
  • 20 gm shortening
  • 6 sb susu tepung
  • 1 biji telur
  • 3 sk yis

Bahan B

  • sosej
  • sos cili
  • cheese
Cara:
  1. Masukkan bahan A ke dlm brreadmaker.
  2. Tunggu sehingga siap uli.
  3. Bentukkan doh seperti dlm gambar.
  4. Selamat mencuba.

Langkah-langkah utk buat corak daun



2 comments:

  1. huhu aisyah punye resipi x try lagi. bakar bp degree n brp lama? haritu wat kat umah mok, mcm biskut daa.. keras mcm batu. padahal taruk bread improver n softener lagi.. kene byk berexperimen pah ni.huhu

    ReplyDelete
  2. tak pernah try lg gune bread improver n softener.. agak nyer bread improver dah expired kot.. hehehe.. dulu buat lgsg tak ltk shortening. lembut gak..kalo ltk shortening, 2 hari pon still lembut lg..

    ReplyDelete