Bahan-bahan ( 100 biji )
- 350g tepung gandum
- 100g tepung jagung
- 1 biji telur
- 250g butter
- 115g gula halus
- 100g gula perang
- 100g chocolate chips
- 3 sudu besar cocoa powder
- 35g badam cincang
- 1 sudu kecil baking powder
Cara-cara
- Pukul mentega dan gula sampai kembang
- Masukkan telur dan pukul lagi
- Masukkan tepung+baking powder yg telah diayak, sedikit demi sedikit dan juga chocolate chips dan kacau
- Masukkan gajus dan kacau lagi. Kalau adunan lembik, tambah tepung jagung.
- Buat bulat kecik-kecik dan tekan dengan garfu atau apa-apa bentuk yang disukai
- Bakar dalam oven pada suhu 180C selama 15 minit. (bergantung pd oven masing2)
** guna butter yang 100%. Cth; Hokkaido butter etc
la..mana gmbar nye? ni biskut yg kak ecah wat masa raya aritu ke? penah skali makan..yg sedap gile tu
ReplyDeleteyup.. gambar cantek xder lg.. kene buat sekali baru leh letak.. hehehe..
ReplyDeletebiskut dah siap cik nieza... ops, puan nieza...
ReplyDelete